‘Hadden we nou toch maar een plan B…’

Zo zal er binnen veel bedrijven en organisaties gedacht zijn de afgelopen maanden. Had u eigenlijk een plan B? De coronacrisis heeft ons allemaal overvallen, een crisis van ongekende omvang. Maar een crisis of calamiteit komt in verschillende vormen. Ook binnen uw bedrijf of organisatie kunt u te maken krijgen met bijvoorbeeld hacking, ransomware, brand- of waterschade, failliete toeleveranciers, geen openbaar vervoer, etcetera. Hoe goed bent u daar op voorbereid? Afwachten is geen optie.

Risicomanagement en BCM worden ineens actuele onderwerpen. Hiermee kunt u uw organisatie beter voorbereiden en meer inzicht verkrijgen in de risico’s en belangrijkste ­activiteiten en processen, leidend tot minder schade en uitval.
Tijd, geld en energie steken in iets wat je waarschijnlijk tóch nooit nodig hebt? Ja natuurlijk, wees voorbereid! Zorg ervoor dat u niet diegene bent die zegt: ‘Hadden we nou toch maar een plan B…’.

Kwaliteit in Bedrijf bracht in mei 2020 in samenwerking met haar businesspartners NEN, BCM+ en Comm’ant de special ‘Magazine Plan B’ uit. Om meer bedrijven en organisaties te helpen beter voorbereid te zijn op een volgende crisis of calamiteit, hebben wij deze artikelen op dit online platform gepubliceerd. Voor iedereen vrij om te lezen.

De website zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe artikelen. Wilt u op de hoogte blijven? Dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Artikelen zijn welkom, mits ze binnen de scope van deze website passen: Hoe kunnen bedrijven en organisaties zich voorbereiden op een crisis of calamiteit?
Adverteren kan ook, bekijk hiervoor onze tarieven.

Ik wens u veel leesplezier en sterkte met uw plan B!

Bob Boerdam
Uitgever Kwaliteit in Bedrijf